Bilar

Gnesta och Södertälje halkbana har en modern fordonspark med helt nya och frächa bilar . Alla bilarna är säkra att köra och utrustade med ABS-bromsar och ESP-antisladdsystem.

 

ABS-Bromsar.

ABS-bromsarna gör att bilens hjul inte låser sig vid kraftig inbromsning. Detta gör att du kan styra dig ur en farlig situation samtidigt som du bromsar hårt. När du bromsar i en nödsituation skall du trycka så hårt som möjligt på bromspedalen ända tills faran är över.

När systemet aktiveras vibrerar bromspedalen och det kan låta en del. Detta är inget farligt. Det gäller bara att fortsätta trycka så hårt som möjligt på bromspedalen.

 

Antisladdsystemet

ESP är ett stabiliseringsprogram som minskar risken för sladd och hjälper till att hålla bilen på vägen. Systemet tar bland annat hjälp av ABS-bromsarna för att korrigera kurs och drivning på varje enskilt hjul. Hos oss kan föraren uppleva hur systemet griper in, vilket ger erfarenhet och förståelse för systemets funktion.

 

Vi har  helt nya , 4 st automat bilar   bilar , så du behöver inte vara rädd att någon av dessa blir upptagen, så du kommer att få köra den bilen du trivs med.